Chilimarinerad SALMA i salladsskål

Det här är den perfekta rätten för dig som vill ha fräsch och smakrik mat men samtidigt väldigt nyttig. Att servera SALMA i skålar av salladsblad är lika fint som gott och ger en lagom, härlig mättnadskänsla.

SALMA HÖST0184

Ingredienser för 4 port

  • 500 g SALMA
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 chili
  • 1 lime
  • 2 salladslök
  • 2 msk soja
  • 1 msk olivolja
  • 1 avokado
  • 12 blad gemsallad (Baby romansallad)

Gör så här:

  1. Tärna laxen i bitar stora som sockerbitar. Hacka vitlök och chili. Riv limeskalet, skär ner sallads- löken.
  2. Vänd grönsakerna med soja och olivolja, tillsätt laxen och blanda allt försiktigt. Smaka av med salt och låt stå i tio minuter.
  3. Skär avokadon i bitar och vänd ner den försiktigt. Servera på salladsbladen.