SALMA hedrat under 10-års jubileum

Det blev dubbelt firande för SALMA under årets upplaga av matfestivalen Matstreif. I månaden firade SALMA både 10 års jubileum och att Salmalax tilldelats diplom för unik smak!

– SALMA er rå laks fra Bømlo som smaker rent og friskt. Vi tar det nesten som en selvfølge, men det er kun 10 år siden SALMA revolusjonerte måten vi nordmenn spiser fisk på. Det er på tide at de får et bevis på at de er blant de beste i sin kategori. SALMA får derfor Spesialitet-merket for unik smak!

Sa landbruks- och matministern Jon Georg Dale, när SALMA blev hedrat och fick diplom i och med öppningen av Matstreif i Oslo.

img_2697-700x1050

– SALMA er den originale lakseloinen med sashimikvalitet som gjennom 10 år har bidratt til å gjøre det så godt og enkelt for forbruker å spise laks. Spesialitetsmerket er et bevis på den unike kvaliteten og den gode smaken verdsettes – vi er utrolig stolte av å motta dette merket, og vi gleder oss til fortsettelsen, sa Tine Hammernes Leopold VD i SALMA.

”Kall fisk”-metoden
SALMA produceras på en av världens modernaste uppfödningsanläggningar på Bømlo i Hordaland. Det är här som det familjeägda företaget Bremnes Seashore ,som står bakom produktionen av SALMA, har utvecklat en unik slaktmetod som kallas för ”Kall fisk”-metoden.

”Kall fisk – metoden” innebär att fisken kyls ned på ett naturligt sätt i kallt havsvatten innan den förädlas. Sedan fileas laxen direkt efter att den hämtats upp ur vattnet. Metoden bidrar till att SALMA- loinen får en unik fasthet och konsistens.

Läs gärna mer om SALMA processen här

img_2682-700x1050