Vi strävar ALLTID framåt!

Från 1 november 2015 förlängs hållbarhetstiden på SALMA med 1 extra dag. Du kan nu äta din SALMA helt rå (utan att behöva frysa den) i 11 dagar, obruten förpackning.

Genom kontinuerliga investeringar i ny teknik strävar vi konstant mot att utveckla processer och förbättra slutprodukten.

Vår senaste investering består av landsbaserade kyltankar som ger en skonsam, naturlig och kontrollerad kylning av laxen, året om. Det landbaserade kyltankarna har också gjort det möjligt att förkorta laxens transportkedja med ett steg då man eliminerat momentet där laxen placeras i kassar vid förädlingen. Idag transporteras istället fisken levande med båt direkt från havet till kyltankarna. Detta leder till en bättre djurvälfärd där fisken är mindre stressad. En välmående lax resulterar i en ökad kvalité av råvara och slutprodukt.

Vitalt för det nya projektet var också att fokus skall ligga på en ökad miljövänlig verksamhet. Kyltankarna har gjort det möjligt att minska energiförbrukningen genom att ta vara på det friska och kalla havsvattnet (8 C) från Atlantens havsbotten.

Efter flera års erfarenhet av hygieniskproduktion har vi fått mycket goda rutiner som gör det möjligt för oss att uppnå högsta kvalité på vår lax. SALMA har ett omfattande testprogram som ställer stränga krav på de varor vi erbjuder marknaden. All SALMA testas sensoriskt (på smak, lukt, konsistens, etc.) och mikrobiologiskt (bakterier, listeria). Våra kvalitettester har länge hållit en hög standard, där av är vi trygga med att förlänga hållbarhetstiden med 1 extra dag.

Läs mer om vårt moderbolag Bremnes Seashore AS

 

salma merder på bømlo
natur på bømlo

Bremnes Seashore AS innehar högsta certifikat inom livsmedelsproduktion med BRC och Global GAP, utöver detta är vi även sedan en tid tillbaka certifierade genom Friends of the sea.

BRC Global Standards
GLOBALG.A.P.
Friend of the Sea