Fisktaco med grillad SALMA

Lax i tacos?  Du kommer inte ångra dig efter att du testat detta recept med grillad SALMA och hemmagjord tacokrydda.

15_Salma-Tine_fisketaco-700x467

Ingredienser för 4 port

  • Fisktaco
  • 600 g SALMA
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 st lime
  • 1 dl färsk koriander
  • 8 st tortillas
  • 1 paket körsbärstomater
  • 125 g sallad
  • avokadoröra
  • gräddfil
  • Hemmagjord tacokrydda
  • 3 msk chilipulver
  • 2 1/2 tsk mald chilipeppar eller chiliflaks
  • 2 1/2 tsk torkad oregano
  • 2 msk mald spiskummin
  • 2 msk paprikapulver
  • 2 1/2 tsk vitlökspulver
  • 1 msk havssalt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1/4 tsk mald anis
  • 1 msk brunsocker

Gör så här:

  1. Tvätta limen och riv av skalet med ett rivjärn. Dela limen och pressa ut saften. Lägg skall och saft i en bunke.
  2. Bland ihop alla tacokryddor med olja, limesaft och limeskalet.
  3. Skär SALMA-laxen i strimlor och dela strimlorna i fyra.
  4. Marinera laxen i en påse med tacoblandningen och låt den stå kallt i 20-30 min.
  5. Grilla därefter laxen på hög värme i ca 2 min per sida. Laxen skall inte genomstekas, den bör ha en rosa kärna. Värmen kommer fortsätta att tränga in i fisken efter att man tagit av den från grillen.
  6. Värm tortillan på grillen.
  7. Server tortillan med sallad, avocadoröra, färsk koriander, körsbärstomater och grillad SALMA.
  8. Toppa med gräddfil.

Tips

Recept till hemmagjord avokadoröra hittar du här Sirapglaserad SALMA med avokadoröra