Grillspett med tre dipper och grönsakstillbehör
Grilla SALMA laxspett och grönsaker, och servera med 3 smarriga dipper. Perfekt familjemiddag!

Detta behöver du till 4 portioner:
- Ca. 600 g SALMA® lax
- Ca. 600 g av dina favoritgrönsaker på grillen (t.ex. squash, sparris, aubergine, purjolök)
- Jordnöt och- sojadipp
- 1 dl jordnötssmör
- 1 msk soja
- 3 msk gräddfil
- Ev. lite grön chili om du önskar lite hetta
- Gräddfilsdipp
- 1 dl gräddfil
- 1 näve gräslök, koriander eller basilika
- Salt och peppar
- Sojadipp
- 1 dl soja
- 1 msk riven ingefära
- 2 tsk finhackad röd chili
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
Så här gör du:
- Börja med dipperna. Blanda ihop ingredienserna och låt dem stå kallt medan du grillar.
- Tänd grillen och skär upp grönsakerna. Skiva inte grönsakerna för tunt då de kan ramla genom grillgallret. Dela fisken på mitten och därefter i långa remsor. Trä SALMA laxen på grillpinnarna, strö över lite salt och peppar.
- Grilla grönsakerna och laxspetten i ca 2-3 minuter per sida. Servera med dipperna.
Tips
Pressa över lite limesaft för extra fräsch smak, och servera gärna med nudlar eller ris.