Grillspett med tre dipper och grönsakstillbehör

Grilla SALMA laxspett och grönsaker, och servera med 3 smarriga dipper. Perfekt familjemiddag!

Grillspett med tre dipper

Detta behöver du till 4 portioner:

  • Ca. 600 g SALMA® lax
  • Ca. 600 g av dina favoritgrönsaker på grillen (t.ex. squash, sparris, aubergine, purjolök)
  • Jordnöt och- sojadipp
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 msk soja
  • 3 msk gräddfil
  • Ev. lite grön chili om du önskar lite hetta
  • Gräddfilsdipp
  • 1 dl gräddfil
  • 1 näve gräslök, koriander eller basilika
  • Salt och peppar
  • Sojadipp
  • 1 dl soja
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 tsk finhackad röd chili
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad

Så här gör du:

  1. Börja med dipperna. Blanda ihop ingredienserna och låt dem stå kallt medan du grillar.
  2. Tänd grillen och skär upp grönsakerna. Skiva inte grönsakerna för tunt då de kan ramla genom grillgallret. Dela fisken på mitten och därefter i långa remsor. Trä SALMA laxen på grillpinnarna, strö över lite salt och peppar.
  3. Grilla grönsakerna och laxspetten i ca 2-3 minuter per sida. Servera med dipperna.

Tips

Pressa över lite limesaft för extra fräsch smak, och servera gärna med nudlar eller ris.