Lax med créme fraîche & mangochutney

salmaovnsbakt1

Ingredienser för 4 port:

  • 600 g SALMA
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • Koriander
  • Lime
  • Mangochutneysås
  • 3 dl créme fraîche
  • 3 msk mangochutney
  • 1-2 tsk currypulver

Gör så här:

  1. Blanda samman alla ingredienser till mangochutneysåsen.
  2. Skär SALMA loinen i 4 bitar och lägg dem i en ugnsfast form.
  3. Ugnsbaka bitarna i 150 grader i 10 minuter. Häll över mangochutneysåsen och ugnsbaka allt i ytterligare 5 minuter. Stektiden kan variera lite beroende på bitarnas tjocklek. För bästa resultat bör du inte genomsteka laxen utan behålla kärnan rosa så den är lite rå och saftig.
  4. Servera gärna laxen med ris, broccoli eller pak choy.