Sashimi med rädisor, rödbetor och pepparrotskräm

Enkel och fräsch sammansättning av de bästa råvarorna. Så enkelt kan du laga ett färgrikt och spännande fat med vackra grönsaker och vår färska SALMA lax av bästa kvalitet.

Perfekt till lunch, förrätt till gästerna eller när du vill laga något extra gott till middag.

Sashimi_nordisk_mesterverk

Du behöver:

  • Ca. 600 g SALMA® lax (gärna back loin)
  • 1 påse sockerärtor
  • 200g rädisor och rödbetor
  • 200 g färsk vitkål eller spetskål
  • 1 päron
  • 1 dl vinbär eller krusbär
  • 1 näve vattenkrasse eller salladstoppar
  • 1 dl Crème Fraîche
  • 1 msk pepparrot från tub eller ½ msk färsk riven pepparrot
  • Citronolja
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk citronsaft
  • ½ citron (rivet citronskal)

Så här gör du:

  1. Dela sockerärtorna på mitten och skär rädisor och rödbetor tunt med mandolin eller en skarp kniv. Strimla kålen tunt och skär päronet i tunna skivor. Lägg allt i grupper på ett stort fat. Dekorera med vinbär runt om. Vinbären ger en god syra till fisken.
  2. Skär upp SALMA® laxen i tunna sashimi skivor och lägg i mitten av alla grönsakerna.
  3. Blanda samman Crème Fraîche och pepparrot. Smaka dig gärna fram då pepparroten kan variera mycket i styrka.

Citronolja

  1. Blanda samman olivoljan och citronsaften. Ha i lite rivet citronskal. Använd eventuellt större bitar citronskal från ett zestjärn om så önskas.

Servera och njut!

  1. Placera pepparrotsdressingen och citronoljan på fatet med fisken och grönsakerna. Servera och njut.

Tips

Det smakar gott att ha finhackad dill i citronoljan.