Laxtaco med mangosalsa

Går hem både hos vuxna som små

MG_8545

Ingredienser för 4 port:

  • 400 g SALMA
  • 1 tsk tacokrydda
  • 2 msk olivolja
  • Mangosalsa
  • 2 mango
  • 1 lime
  • 2 msk olivolja
  • Tillbehör/kryddor
  • Avokado i skivor
  • 1/2 gurka i tärningar
  • Sallad
  • Gräddfil
  • 1 paket tortillas
  • Salt & peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 °C
  2. Blanda tacokryddan med olivolja och pensla blandningen på laxen.
  3. Ugnsstek laxen i ca. 8 min.
  4. Lägg tortilla bröden i aluminiumfolie och värm de i ugnen tillsammans med laxen.
  5. 5. Skär mango i tärningar och blanda de samman med limesaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera laxen, mangosalsan och eventuellt andra tillbehör som du önskar.

Tips

Vårlök, koriander, cherrytomater, lättstekt lök och vitlök passar också utmärkt som tillbehör i en laxtaco. Låt barnen få bestämma grönsakerna!