SALMA burgare med avokadokräm & mangosalsa

Salma_red_Job_0009

Ingredienser för 4 port:

  • 4 ST. SALMA® BRG
  • 4 st. hamburgerbröd, gärna brioche
  • MANGOSALSA
  • 1 mango
  • ½ rödlök
  • ½ chili
  • 1 näve koriander
  • 1 lime
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Salt & peppar
  • AVOKADOKRÄM
  • 2 avokado
  • 1 dl gräddfil
  • 1 lime
  • Salt & peppar

Gör så här:

MANGOSALSA

  1. Skär mango och rödlök i små tärningar. Finhacka chili och koriander.
  2. Blanda ingredienserna och tillsätt limesaft och vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar.

AVOKADOKRÄM

  1. Blanda avokado, gräddfil och limesaft till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

GRILLNING/STEKNING

  1. Låt gärna Salmaburgaren ligga i rumstemperatur ca 10 min innan tillagning.
  2. Stek/grilla burgaren 1-2 min på vardera sida, pensla gärna burgaren med neutral olja innan grillning.
  3. Fördela avokadokrämen på brödet, lägg på laxen och toppa med mangosalsan. Lägg brödet på toppen.