Snabbgravad SALMA med honung-och senapssås

gravat 1170

Detta behöver du till 4 portioner:

  • Ca. 400 g SALMA
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • 1 knivsudd vitpeppar
  • 2 klementiner
  • 1 msk honung
  • 1 msk söt senap
  • 3 msk crème fraîche
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • Salt och peppar
  • 1 näve färsk dill

Gör så här:

  1. Blanda salt, socker och vitpeppar. Fördela blandningen över hela SALMA loinen. Ha över saften och finrivet skal från 1 klementin. Sett in SALMA i kylen i 30 min.
  2. Blanda honung, senap, crème fraîche och vinäger till en sås. Smaka av med salt och peppar.
  3. Torka av överflödigt socker och salt, och skär SALMA i tunna skivor.
  4. Servera gravad SALMA med söt senapssås, klementinbåtar och dill.