Ansvar och skydd av personuppgifter på webbplatser tillhörande SALMA®

Vi strävar kontinuerligt efter att optimera din användarupplevelse på våra webbplatser. För att uppnå detta samlar vi in information om ditt användarmönster och personuppgifter. På den här sidan hittar du all information om hur vi behandlar dina personuppgifter och hur du som konsument kan komma åt, ändra eller ta bort de uppgifter vi har om dig.

Genom att besöka vår hemsida www.salma.no godkänner du följande villkor:

Immateriella rättigheter
Innehållet på webbplatser tillhörande SALMA® omfattas av upphovsrättsskydd, men det får spridas, kopieras och lagras elektroniskt under förutsättning att källan till materialet anges korrekt.

Friskrivningsklausul

SALMA® strävar efter att hålla innehållet på våra webbplatser så uppdaterat och korrekt som möjligt. Vissa uppgifter kan dock vara ofullständiga, felaktiga eller ouppdaterade. SALMA® tar inget ansvar för information som anges inkonsekvent eller som utelämnas. Alla beslut du fattar på grund av information om webbplatserna tillhörande SALMA® fattas på ditt eget ansvar.

Webbplatsen www.salma.no kan innehålla länkar till andra webbplatser som ligger utanför SALMA®:s kontroll. SALMA tillhandahåller sådana länkar för att hjälpa de som besöker SALMA® att hitta mer information om vissa ämnen. SALMA® garanterar inte att informationen som tillhandahålls via sådana länkar är korrekt, relevant, aktuell eller fullständig.

Personuppgifter
SALMA® behandlar all personliga uppgifter som du lämnar till oss i samband med tävlingar, nyhetsbrev, marknadsföring, kontaktformulär, etc. i enlighet med gällande personuppgiftslagen. Informationen kommer endast att användas för det syfte för vilket du har gett oss ditt medgivande.

Om du har accepterat att få ta emot nyhetsbrev från SALMA® kan vi göra personliga anpassningar för att säkerställa att marknadsföringen som sker är relevant för dig.

Om du ger ditt samtycke genom att skicka in ett av våra kontaktformulär, sparar vi ditt namn, adress, telefonnummer och e-postadress. Ytterligare information som vi får via telefon eller e-post, till exempel betalningsinformation, raderas så snart vi har behandlat den.

Dina personuppgifter sparas på SALMA®:s egna servrar och hos leverantörer av molntjänster som följer den norska personuppgiftslagen (GDPR). SALMA® överför aldrig dina personuppgifter till andra tredje parter, om du inte har gett ditt samtycke om det.

Om du drar tillbaka ditt samtycke genom att kontakta oss enligt nedan, kommer SALMA® att radera alla dina personuppgifter.

Alternativt kan SALMA® ta bort information som kan identifiera dig från dina personuppgifter, så att uppgifterna inte längre kan spåras till dig (anonymisering). SALMA® kan använda sådan anonym information i sin kunskapsbas och för att utarbeta analyser och statistik för att anpassa och utveckla sin marknadsföring och produkter, i linje med konsumenternas behov och önskemål.

Om du vill ha tillgång till, ta emot, korrigera eller radera de personuppgifter vi har om dig, kan du kontakta oss på kundeservice@salma.no. Här kan du också invända mot eller begära att få begränsa eller återkalla ditt samtycke för behandling av dina personuppgifter. Du har också rätt att överklaga vår behandling av dina personuppgifter till den norska dataskyddsmyndigheten (DPA).

Cookies

SALMA®:s webbplatser använder så kallade cookies för att förbättra användarupplevelsen. En cookie är en liten textfil som placerasdin dator av webbplatser som du besöker eller interagerar med.

SALMA® använder sådana cookies för att förbättra användarupplevelsen på våra webbplatser och för att samla in statistik som vi använder för att förbättra våra webbplatser. Genom att använda SALMA®s webbplatser, accepterar du att vi får placera dessa cookies i din webbläsare.

Se Nettvett.no för information om hur du kan ställa in din webbläsare för att acceptera eller avböja användningen av cookies.

En lista över cookies finns på www.salma.no

Cookie Beskrivning Antal dagar som de sparas
_ga Skiljer mellan användare. Det är omöjligt att identifiera individer, och inga personuppgifter lagras. 729
_gat_UA-57164172-1 Används för att begränsa antalet förfrågningar under en viss period. -1
_gid Används för att skilja mellan unika användare och för att känna igen återvändande användare. Den aktiverar inte identifiering av personer eller lagring av personuppgifter. 0
X-Mapping-fjhppofk Skickas av servern för att hålla användarens webbläsarsessioner intakta när balanseringen är laddad och en gruppering av sammankopplade servrar används.

Om en användare återställer en sida kan innehållet presenteras av en annan server, men cookien spårar användaren till samma server.

-17675

Cookies från tredjepartsleverantörer på www.salma.no

Google
Används för att samla användarbeteende och statistik.
Läs mer om hur Google samlar och behandlar uppgifter här

YouTube
Används för att spara information om bandbredd och inställningar på din enhet. Sådana cookies levereras av domänen youtube.com.

Cookie Beskrivning Antal dagar som de sparas
1P_JAR Används för att samla in webbplatsstatistik och spåra konverteringsfrekvenser. 29
APISID Används av Google för att spara användarinställningar. 729
HSID Används av Google och YouTube för att identifiera användare, förhindra olaglig användning av inloggningsinformation och för att skydda användarens uppgifter från obehörig åtkomst. 729
NID Används av Google och YouTube för att skräddarsy annonser som tillhandahålls på Google och YouTube. 182
SAPISID Används för att hålla användare inloggade på sitt Google-konto. 729
SID Används av Google och YouTube för att skräddarsy annonser på sina sidor, till exempel Google Search. 729
SIDCC Det här är en säkerhetscookie som används av Google och YouTube för att identifiera användare, förhindra olaglig användning av inloggningsinformation och för att skydda användares uppgifter från obehörig åtkomst. 89
SSID Används av Google för att spara användarinställningar. 729

Facebook

Cookie Beskrivning Antal dagar som de sparas
act Dessa cookies ställs in av Facebook. Används för att visa att användaren har ”gillat” en webbplats på Facebooks sociala nätverk. Facebook kan använda denna information för att visa annonser på denna plattform. -17675
c_user Innehåller användarnamn för den inloggade användaren. 89
datr Identifierar webbläsaren som används för att ansluta till Facebook. 729
fr Används av Facebook för att tillhandahålla olika reklamtjänster. 89
pl Dessa cookies ställs in av Facebook. Används för att visa att användaren har ”gillat” en webbplats på Facebooks sociala nätverk. 89
presence Innehåller användarens chattstatus. -17675
sb Dessa cookies ställs in av Facebook. Används för att visa att användaren har ”gillat” en webbplats på Facebooks sociala nätverk. 729
wd Sparar webbläsarfönstrets mått och används av Facebook för att optimera webbplatsens prestanda. 6
xs Dessa cookies ställs in av Facebook. Används för att visa att användaren har ”gillat” en webbplats på Facebooks sociala nätverk. 89

Adform

Läs mer om hur Adform samlar in och behandlar uppgifter här. Adform används för att visa SALMA®:s annonser på externa webbplatser (till exempel nätbaserade dagstidningar). Dessa cookies används för att bestämma vilka annonser som ska visas och för att räkna antalet visningar, etc. Detta görs anonymt, och kan inte spåras tillbaka till en enskild person. Sådana cookies levereras av domänerna adform.net eller track.adform.net