Hur man steker SALMA

Här får du bra tips och råd om hur du steker lax i stekpanna. Se filmen eller följ stegen för en perfekt stekt lax.

Att steka lax i panna är enkelt. Först och främst behöver du en läcker bit SALMA lax, smör/olja och en stekpanna. För en enkel och läcker tillsats av smak krydda med salt och peppar.

Stektiden varierar eftersom fiskens tjocklek också varierar, så kontrollera sidan på fisken och se till att den inte blir helt genomstekt. Värmen fortsätter nämligen att tränga in i fisken när du har tagit av den från plattan.

Prova ett av våra goda recept med stekt lax här.

Tillvägagångssätt

  • 1.

    Ta ut SALMA® lax ur kylen och låt den vila i rumstemperatur i 15-20 minuter innan tillagning. Detta bidrar till jämnare stekresultat.

  • 2.

    Krydda med salt och peppar på båda sidor. Du kan även experimentera med andra kryddor efter smak, till exempel lite paprika eller en kryddblandning för fisk.

  • 3.

    Värm upp en stekpanna på medelhög till hög värme. När pannan är varm, tillsätt smör eller olja om du föredrar det.

  • 4.

    Lägg försiktigt laxbitarna i pannan. Stek i 2-3 minuter på varje sida. Undvik att flytta den för tidigt för att säkerställa en jämn stekyta.

    Tillagningstiden kan variera beroende på tjockleken på laxryggen

    SALMA®-loinen är perfekt tillagad när den lätt faller isär med en gaffel.

  • 5.

    Ta upp SALMA®-loinen ur stekpannan och låt vila i 5 minuter innan servering.