Så gravar du SALMA®-lax

Att grava SALMA®-lax är lekande lätt och vi visar dig hur i den här videon och i beskrivningen nedanför.

Så gravar du SALMA®-lax:

Du behöver:

- 200- 250 g SALMA® (gärna belly loin)

- 2 msk socker

- 2 msk salt

- 2 msk akvavit

- 1 msk senapsfrö

- rivet skal från 1 lime och 1 apelsin

- en knippe dill

- plastfolie

Gör så här:

1. Blanda senapsfrö, socker, salt, rivet skal av lime och apelsin i en skål.

2. Gnid in laxen med blandningen.

3. Vänd laxen och upprepa processen.

4. Häll över 1 msk akvavit på varje sida av laxen.

5. Lägg laxen på ett fat och täck med plastfolie. Ställ i kylen i 1 till 3 dagar. Vänd laxen efter halva tiden. Längre tid i kylskåpet ger kraftigare gravad smak.

6. Ta ut laxen ur kylen när du uppnått önskad gravad smak. Dela i skivor och strö över dill för servering.