Hur man ugnsbakar lax med SALMA®

Att göra ugnsbakad lax med SALMA® är väldigt enkelt. Vi älskar att tillaga lax från SALMA® i ugnen – både till vardags och till fest.

Här hittar du fler recept och inspiration till ugnsbakad lax.

Se videon ovan för hur du går tillväga, eller följ dessa steg:

Tillvägagångssätt

  • 1.

    Sätt ugnen på 180 grader varmluft

  • 2.

    Låt laxen vila i rumstemperatur 15-20 minuter före tillagning

  • 3.

    Lägg i en smörad ugnssäker form och pressa över limesaft. Häll över lite olja och salta och peppra

  • 4.

    Strö över sesamfrön

  • 5.

    Grädda i ugnen på 180 grader i 8-10 minuter. Tillagningstiden varierar med laxens tjocklek och hur rå kärna du föredrar.

  • 6.

    Låt laxen vila 3-5 minuter före servering