Ugnsbakad SALMA

Tillvägagångssätt

  • 1.

    Skär fisken i ca 100 g stora bitar (backloin) eller 150 g stora bitar (bellyloin).


  • 2.

    Tillred SALMA i en eldfast form med olja, salt och peppar.


  • 3.

    SALMA tillagad i 60 grader:
    Backloin: 25 min, Bellyloin: 40 min

    SALMA tillagad i 100 grader:
    Backloin: 11 min, Bellyloin: 19 min

    Tillagningstiden varierar beroende på filéernas tjocklek och storlek samt ugnstyp.

  • 4.

    SALMA tillagad i 150 grader:
    Backloin: 8 min, Bellyloin: 10 min

    SALMA tillagad i 200 grader:
    Backloin: 6 min, Bellyloin: 8 min

    Tillagningstiden varierar beroende på filéernas tjocklek och storlek samt ugnstyp.