Kallrökt SALMA

Kallrökt SALMA i tunna skivor med bakat lantägg & krämig spenat

kallroktadamalbin

Ingredienser för 6 port

  • Laxen
  • 500 g SALMA
  • 1 ltr saltlag
  • rökmaskin
  • Bakat lantägg
  • 10 st lantägg
  • Krämig spenat
  • 5 dl mjölk
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk smör
  • 200 g spenat
  • salt & peppar
  • muskot

Gör så här:

Laxen

  1. Rimma laxen i saltlagen i 20 minuter
  2. Kallrök i rökmaskin i ca 15 minuter. Låt stå kallt och dra åt sig röksmaken
  3. Skiva upp i tunna skivor vid servering

Bakat lantägg

  1. Baka äggen hela i skal i ångugn 64c i 1 timme. Låt svalna i kyl.
  2. Kläck försiktigt upp äggen vid servering.

Krämig spenat

  1. Gör en bottenredning av smöret och mjölet. Tillsätt mjölken och koka under vispning i 5 minuter. Smaka upp med salt, peppar och muskot
  2. Sautera spenaten i lite olja, låt rinna av på lite papper. Vänd i spenaten i stuvningen innan servering