Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Kontakta oss
Sök
Hem
Recept
Kallrökt SALMA
1 h 30 min
Avancerad
Middag
Kallrökt SALMA
Detta recept har fått 0 stjärnor
(Baserat på
0
värderingar)
Kallrökt SALMA i tunna skivor med bakat lantägg & krämig spenat
Antal portioner
4
Ingredienser
500
g SALMA SMOKED
1
l saltlag
Bakat lantägg
10
st lantägg
Krämig spenat
5
dl mjölk
3
msk vetemjöl
3
msk smör
200
g spenat
salt & peppar
muskot
Så här gör du
Rimma SALMA SMOKED laxen i saltlagen i 20 minuter
Skiva upp i tunna skivor vid servering
Bakat lantägg
Baka äggen hela i skal i ångugn 64c i 1 timme. Låt svalna i kyl.
Kläck försiktigt upp äggen vid servering.
Krämig spenat
Gör en bottenredning av smöret och mjölet. Tillsätt mjölken och koka under vispning i 5 minuter. Smaka upp med salt, peppar och muskot
Sautera spenaten i lite olja, låt rinna av på lite papper. Vänd i spenaten i stuvningen innan servering
Andra recept du kanske gillar
Enkel
30 min
Enkel förrätt med lax och avokado
Enkel
20 min
Grovt knäckebröd med mjukost och senapsmarinerad SALMA®
Avancerad
45 min
SALMA serverat på rösti med romkräm och gräslök
Enkel
15 min
SALMA snittar med pepparrot och gräslök
Enkel
15 min
SALMA® SMOKED med pepparotskräm och dill
Enkel
15 min
SALMA SMOKED med äpple, fänkål och parmesan
Avancerad
40 min
SALMA SMOKED med rödbetor, chèvre och mandel
Enkel
30 min
Tartar
Enkel
15 min
SALMA Rolles
Enkel
15 min
Laxfat med kapris och citron
Se alla recept