Kallrökt SALMA
Kallrökt SALMA i tunna skivor med bakat lantägg & krämig spenat

Ingredienser för 6 port
- Laxen
- 500 g SALMA
- 1 ltr saltlag
- rökmaskin
- Bakat lantägg
- 10 st lantägg
- Krämig spenat
- 5 dl mjölk
- 3 msk vetemjöl
- 3 msk smör
- 200 g spenat
- salt & peppar
- muskot
Gör så här:
Laxen
- Rimma laxen i saltlagen i 20 minuter
- Kallrök i rökmaskin i ca 15 minuter. Låt stå kallt och dra åt sig röksmaken
- Skiva upp i tunna skivor vid servering
Bakat lantägg
- Baka äggen hela i skal i ångugn 64c i 1 timme. Låt svalna i kyl.
- Kläck försiktigt upp äggen vid servering.
Krämig spenat
- Gör en bottenredning av smöret och mjölet. Tillsätt mjölken och koka under vispning i 5 minuter. Smaka upp med salt, peppar och muskot
- Sautera spenaten i lite olja, låt rinna av på lite papper. Vänd i spenaten i stuvningen innan servering