Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Sök
Hem
Recept
Grillad laxburgare med vattenmelonsalsa och grillad ananas
30 min
Enkel
Middag
Grillad laxburgare med vattenmelonsalsa och grillad ananas
Detta recept har fått 4.5 stjärnor
(Baserat på
2
värderingar)
Antal portioner
4
Ingredienser
1
vattenmelonbåt
1
nektarin
1
blodapelsin
1
näve koriander
Salsa verde
1
bunt bladpersilja
1
vitlöksklyfta
1
citron
4
msk olivolja
salt och peppar
Yoghurtsdressing
1
dl naturell yoghurt
1
lime
1
msk honung
Lax och tillbehör
4
st SALMA® Burger
4
st briochehamburgerbröd
1
påse valfri salladsmix
4
skivor färsk ananas
1
st chili
1
lime
Så här gör du
Dela vattenmelon, nektarin och blodapelsin i små bitar och lägg i en skål. Blanda väl med hackad koriander.
Salsa verde
Finhacka bladpersiljan och lägg i en skål tillsammans med hackad vitlök, saften av citron och olivolja. Rör om väl och krydda med salt och peppar.
Yoghurtsdressing
Lägg yoghurten i en skål och blanda med saften av lime och honung.
Lax och tillbehör
När du grillar SALMA®burger är det viktigt att grillen är ordentligt uppvärmd. Pensla laxburgarna med lite neutral olja innan du grillar. SALMA®burger behöver lite mindre tid på grillen än i pannan. Grilla först ena sidan i ca 1-2 minuter. Vänd sedan burgaren och grilla i cirka 1/2 minut på andra sidan. Vi rekommenderar att du håller en saftig rosa kärna på insidan av burgaren. Värm gärna hamburgerbrödet på indirekt värme strax före servering!
Lägg salsa verde, sallad, grillad ananas samt laxburgaren på brödet. Toppa med vattenmelonsalsa och yoghurtsdressing.