Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Kontakta oss
Sök
Hem
Recept
Laxtartar med apelsinsallad
Enkel
Middag
Laxtartar med apelsinsallad
Detta recept har fått 4.167 stjärnor
(Baserat på
6
värderingar)
Ett recept i sammarbete med
Tina Sørensen
Vill du ha något unikt på påsken? Då kommer du älska denna påskinspirerade laxtartaren från Tina.
Antal portioner
4
Ingredienser
800
g SALMA®
3
st salladslökar, finhackade
1
mango, tärnad
2
st apelsiner i bitar
1
granatäpple
2
st avokados
1
vitlöksklyfta, finhackad
1
lime
1.5
chili, finhackad
krispig sallad
0.5
dl olivolja
färsk koriander
rom
sojasås
salt och peppar
Så här gör du
Skär laxen i små tärningar.
Blanda laxen med salladslök, mango och chili.
Smaka av med salt, peppar och lime.
Gör fyra runda kakor av laxblandningen på salladsblad.
Mosa avokado och blanda den med finhackad vitlök och olivolja.
Toppa tartaren med rom och pynta med lime och koriander.
Droppa lite sojasås på tartaren.
Servera med guacamole, apelsin och granatäpple.