Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Sök
Hem
Recept
SALMA® burgare med asiatisk kålsallad
45 min
Enkel
Lunch
SALMA® burgare med asiatisk kålsallad
Detta recept har fått 0 stjärnor
(Baserat på
0
värderingar)
Ett recept i sammarbete med
Ina Janine-Johnsen
Trött på klassiska burgare? Testa grillad laxburgare med en asiatisktwist.
Antal portioner
4
Ingredienser
4
st SALMA® teriyaki burgare (eller valfri SALMA® burgare)
4
hamburgerbröd(gärna brioche)
4
msk chilimajonnäs
4
st salladsblad
Asiatisk kålsallad
1
påse grönkålmix
1
stor morot
Dressing
1
msk majonnäs
1
msk sriracha eller annan chilipasta
1
msk risvinäger
Så här gör du
Riv moroten och blanda med grönkålmixen i en skål.
Blanda ingredienserna till dressingen och häll sedan över den på kålsalladen. Blanda väl.
Förvärm grillen.
Pensla burgarna med lite neutral olja för grillning. Grilla eller stek de i 1-2 minuter på vardera sida. Lyft burgarna från grillen/stekpannan och låt dem vila.
Grilla/stek hamburgerbröden så att de blir varma och frasiga.
Lägg chilimajonnäs och därefter ett rivet salladsblad på en brödskiva. Placera SALMA® burgarna över salladsbladet och toppa generöst med kålsallad. Avsluta med att lägga på den översta brödbiten och servera.
Asiatisk kålsallad
Dressing