Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Sök
Hem
Recept
Teriyaki SALMA® med gurksallad
45 min
Enkel
Lunch
Teriyaki SALMA® med gurksallad
Detta recept har fått 4.5 stjärnor
(Baserat på
2
värderingar)
Ett recept i sammarbete med
Ina Janine-Johnsen
Antal portioner
4
Ingredienser
600
g SALMA® loin
1
bägare SALMA® Teriyaki Glaze
sesamfrön
Krossad gurksallad
2
st gurkor
5
rädisor(valfritt)
1
tsk salt
1
tsk socker
2
msk risvinäger
2
msk sesamolja
1
msk sojasås
1
msk honung
1
vitlöksklyfta
0.25
tsk chiliflakes
1
lime
Så här gör du
Förvärm ugnen till 200 grader/förvärm grillen.
Ugn: Lägg laxen i en ugnsäker form och pensla generöst med SALMA® Teriyaki Glaze. Placera formen i ugnen och baka laxen i 10-15 minuter. Grill: Lägg laxen i en grillsäker form och pensla generöst med SALMA® Teriyaki Glaze. Placera formen över indirekt värme. Stäng locket och grilla i 10-15 minuter beroende på hur vällagad laxen önskas.
Servera SALMA® med krossad gurksallad och ris eller ugnrostad potatis.
Krossad gurksallad
Lägg gurkorna på en stadig skärbräda. Ta en kavel och slå försiktigt på gurkorna tills de är krossade. Skär i bitar och lägg ner i ett durkslag. Strö över salt och socker, blanda och låt vätskan från gurkan rinna av i 10-20 minuter.
Skär rädisorna i tunna skivor.
Blanda risvinäger med sesamolja, sojasås, honung, riven vitlök och chili. Smaka av med limesaft.
Pressa ut så mycket vätska som möjligt ur gurkorna och blanda med dressingen och rädisorna.
Håll gärna gurksalladen kall om den inte ska serveras direkt.