Rödbetsmarinerad SALMA på rågbröd

med sparris, chèvre och rostade pumpafrön

Ingredienser 25-30 snittar:

  • 190 g SALMA
  • 3-4 Rågbröd
  • 1 rå rödbeta
  • ½ citron
  • 150 gr chèvre
  • 1 dl creme fraiche
  • 100 gr sparris
  • Rostade pumpafrön
  • Flingsalt & svartpeppar

Gör så här:

  1. Hyvla rödbetan tunt och lägg i en skål.
  2. Rulla ut plastfolie och lägg den med kortsidan mot dig på arbetsbänken. Placera ut ett lager hyvlad rödbeta ovanpå plasten, pressa citronsaft över och lägg Salmalaxen ovanpå. Rulla ihop ganska så tight och massera lite lätt så att rödbetorna nuddar hela laxbiten.3. Lägg i kyl i minst 60 minuter, ju längre den får ligga desto starkare färg får laxen.

När SALMA-laxen är redo.

  1. Smula chèvre i en skål och blanda med crème fraiche till en len kräm, tillsätt lite svartpeppar.
  2. Hyvla sparrisen tunt på längden och skär rågbrödet i mindre bitar.
  3. Skär Salmalaxen i tunna skivor. Bred ett lager chèvrekräm på rågbrödet, toppa med SALMA, sparris och pumpafrön. Avsluta med lite grovmalen svartpeppar och flingsalt.

Tips

Observera att man inte behöver frysa Salmalaxen innan man äter den rå.

Läs gärna mer på frågor & svar .