SALMA BRG

När kolbädden blivit sådär härligt grå-glödande är det dags att lägga på det goda. Testa vår härliga SALMA BRG med dijoncréme, zucchini och krispigt grönt äpple på grillat levainbröd.

 

Ingredienser för 4 port:

  • 2 pkt SALMA BRG
  • 4 skivor levainbröd
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • ½ citron, zesten
  • ½ zucchini
  • 4 salladsblad
  • 8 äppelskivor, Granny Smith
  • Picklad rödlök

Gör så här:

Tänd grillen.

  1. Blanda crème fraiche, dijonsenap och citronzest.
  2. Hyvla zucchinin tunt på längden och skär äpplet i tunna skivor.

När grillen är redo.

  1. Lägg burgarna på direkt värme och grilla cirka 2 minuter på ena sidan, vänd och grilla andra sidan i en minut. Rosta brödskivorna samtidigt på indirekt värme.
  2. Dela bröden på diagonalen. Bred på ett lager dijonkräm på en av brödskivorna, lägg på sallad, äpple och Salma BRG . Bred på ytterligare ett lager dijonkräm på laxburgaren, toppa med zucchini, picklad rödlök och den andra brödskivan.