Laxfat med kapris och citron

Ett vackert och smakrikt laxfat som passar utmärkt till småplock eller förrätt

SE_Salma_0513_1065

Ingredienser för 4 port:

  • 1 hel SALMA
  • 2 citroner
  • kapris på burk, gärna stora med stjälkar
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk honungssenap
  • salt och peppar
  • färsk dill

Gör så här:

  1. Skär SALMA-laxen i tunna skivor, lägg upp den på fat och ställ in laxfatet i kylskåpet.
  2. Pressa ut saften från en citron. Blanda citronsaften med socker, senap, hackad kapris, olivolja och avsluta med att smaka av med salt och peppar. Rör om dressingen ordentligt och låt den sedan stå och dra sig (den kan stå upp till en vecka).
  3. Fördela dressingen jämnt över laxen strax innan servering. Garnera med kapris, tunna citronskivor och små dillkvistar.