Laxpizza

Lax på pizza?  Vi lovar, du kommer vilja laga den igen!

20.-Laksepizza-700x522

Ingredienser till 1 pizza:

  • Färdig pizzadeg
  • Tomatsås:
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1 tsk socker
  • 3 msk olivolja
  • Färska örter
  • Topping:
  • 250 g SALMA
  • 350 g ost (blanda gärna flera sorter, t.ex. mozzarella och parmesan)
  • 1, 5 dl Crème Fraiche
  • 40 g pinjenötter
  • 1 rödlök
  • Marinad:
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron
  • 1 avokado
  • 1 påse ruccolasallad
  • Salt & peppar

Gör så här:

  1. Följ anvisningarna på förpackningen till den färdiga pizzadegen.
  2. Mixa samman tomaterna, vitlöken, salt, peppar och olivolja i en blender. Smaksätt med färska örter som t.ex. timjan, oregano eller basilika.
  3. Lägg ett jämnt lager av tomatsåsen på den förgräddade pizzadegen och toppa med nästan all ost. Addera några klickar crème fraiche och strö över pinjenötterna. Skiva rödlöken tunt och lägg ut den på pizzan, avsluta med ett tunt lager av ost.
  4. Grädda pizzan i mitten av ugnen tills att osten har smält och att kanterna fått färg, ca 15 min.
  5. Medan pizza är i ugnen kan du förbereda marinaden till laxen. Blanda olivolja, saften från en citron, salt och peppar i en skål. Skär Salmalaxen i tunna skivor och doppa skivorna i marinaden. Skär avokadon i tunna skivor.
  6. När pizzan är färdiggräddad återstår det bara att lägga på de snabbmarinerade laxskivorna och avokadon.