SALMA med edamamebönor, forellrom, blomkålscrème och sirapsskorpa

Mattias Larsson är kock, matinspiratör och författare och är just nu aktuell med sin bok ”Bollinger på menyn – Om konsten att kombinera champagne och mat”.  Här delar Mattias med sig av ett SALMA recept anpassat till champagne.

http://www.salmalax.se/content/uploads/sites/2/2015/12/MG_8543-144x144.jpg
ReceptFörrättSalmalax-413x500 (1)

Ingredienser för 4 port:

  • SALMA
  • 200 g SALMA-lax
  • flingsalt
  • Blomkålscrème:
  • 300 g blomkål, utan blast
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • Citronette:
  • 1 msk citronjuice, färskpressad
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk olja med neutral smak
  • 1 krm dijonsenap
  • Sirapsskorpor:
  • 1 bit fryst sirapslimpa eller kavring
  • 75 g gurka
  • 1 schalottenlök
  • 50 g edamamebönor eller gröna ärtor
  • 50 g forellrom
  • 1 dillkvist

Gör så här:

  1. Skiva SALMA-laxen tunt och lägg upp på fat.
  2. Blomkålscrème: Skär blomkålen i mindre bitar och koka dem mjuka i mjölken och grädden. Mixa slätt. Smaka av crèmen med salt. Kyl ner crèmen.
  3. Citronette: Vispa eller mixa ihop ingredienserna till citronetten.
  4. Garnera med resterande råvaror.

Tips

På Kocken tipsar hos MYGATE MAGAZINE hittar du fler fantastiska recept av Mattias Larsson.