Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Kontakta oss
Sök
Hem
Recept
SALMA® Tataki
Enkel
Lunch
SALMA® Tataki
Detta recept har fått 4.557 stjärnor
(Baserat på
9
värderingar)
Ett recept i sammarbete med
Simen Vatne
Antal portioner
4
Ingredienser
400
g SALMA® loin
2
st SALMA® ponzu
4
msk sesamfrön
1
msk solrosolja
1
dl hoisonsås
1
citron
1
lime
2
st salladslökar
groddar
1
påse machesallad
250
g vindruvor
pinjenötter
1
passionsfrukt
200
g ris
Salt och peppar
Så här gör du
Krydda laxen med salt och peppar. Stek i 20 sekunder på vardera sida i en het panna med olja. Ta laxen ur pannan och pensla väl med hoisinsås och täck sedan laxen med sesamfrön. Skär laxen i skivor. Strax före servering, pressa över lite citronsaft, servera med SALMA®ponzu.
Koka ris enligt anvisning på förpackning
Blanda 1 del SALMA®ponzu med 1 del citron- och limejuice. Blanda ihop groddar med sallad och vänd i dressingen. Toppa med druvor, pinjenötter och passionsfrukt.
Andra recept du kanske gillar
Enkel
20 min
Laxtacos med hemlagad tacokrydda
Enkel
15 min
Blinier med lax
Enkel
30 min
Laxcarpaccio passionsfruktsås
Enkel
SALMA® Tataki
Enkel
30 min
Sashimisallad med picklad rödlök
Enkel
45 min
Teriyaki SALMA® med gurksallad
Medel
30 min
Grillad SALMA® med chimichurri
Medel
1 h
SALMA® med teriyaki glaze och mangosallad
Enkel
20 min
Sashimisallad med ponzusås
Enkel
Carpaccio med ponzusås
Se alla recept