Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Kontakta oss
Sök
Hem
Recept
Grillad SALMA® med chimichurri
30 min
Medel
Middag
Grillad SALMA® med chimichurri
Detta recept har fått 0 stjärnor
(Baserat på
0
värderingar)
Ett recept i sammarbete med
Simen Vatne
Antal portioner
4
Ingredienser
600
g SALMA® loin
2
bägare SALMA® Ginger Teriyaki Glaze
400
g broccolini
200
g sockerärtor
40
g pinjenötter
3
st salladslökar
Chimichurri
25
g färsk persilja, blad
15
g färsk koriander, blad
2
vitlöksklyftor
2
msk rödvinsvinäger
1
dl olivolja
1
msk citronsaft
salt och peppar
Så här gör du
Pensla laxen med SALMA® Ginger Teriyaki Glaze på vardera sida. Stek/grilla laxen i 2-3 minuter på bägge sidor beroende på hur vällagad laxen önskas. Om du ska grilla laxen rekommenderas det att använda aluminiumfolie så att laxen inte fastar på grillgallret.
Koka broccolinin i ett par minuter. Skär sockerärtor och salladslökarna. Blanda alla grönsaker och tillsätt lite glaze och citronsaft. Toppa med pinjenötter.
Pensla på den tillagade laxen med extra glaze innan servering och toppa med chimichurri.
Chimichurri
Lägg i alla ingredienser för chimichurri i en mixer och mixa tills en finhackad sås bildas. Krydda med salt och peppar.
Andra recept du kanske gillar
Enkel
20 min
Laxtacos med hemlagad tacokrydda
Enkel
15 min
Blinier med lax
Enkel
30 min
Laxcarpaccio passionsfruktsås
Medel
40 min
Ugnsbakad SALMA® med Teriyaki Glaze
Enkel
20 min
Snabb wok med SALMA®lax och grönsaker
Enkel
SALMA® Tataki
Enkel
30 min
Sashimisallad med picklad rödlök
Enkel
45 min
Teriyaki SALMA® med gurksallad
Medel
30 min
Grillad SALMA® med chimichurri
Medel
1 h
SALMA® med teriyaki glaze och mangosallad
Se alla recept