Bulgursallad med chilisås

Bulgursallad är ett friskt och gott tillbehör till en grillad SALMA.

23_Salma-Tine_bulgursalat_2-700x1050.jpg.pagespeed.ce.q6QCWoQvQT

Ingredienser för 4 port:

  • Bulgursallad
  • 1 dl bulgur alt. couscous
  • 2 tomater
  • 1 avokado
  • 1 rödlök
  • ½ knippe dill
  • ½ tsk rivet citronskal
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • ¼ tsk peppar
  • Lite olivolja
  • Chilisås
  • 1 burk Arla crème fraiche (300g)
  • 2-3 msk sweet chilisås
  • 1 st lime (saften av lime)

Gör så här:

  1. Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen och låt den sedan svalna
  2. Skär tomaterna och avokadon i mindre bitar.
  3. Skiva rödlöken och hacka dillen.
  4. Blanda bulgur med tomatbitarna, avokadon, rödlök, dill och citronskalet. Rör i lite olja och smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda crème fraiche, chilisås och limesaften. Server detta till salladen.