Carpaccio med citrus, ost och hasselnötter

carpaccio.bredde 1170

Detta behöver du till 4 portioner:

  • Ca. 400 g SALMA
  • 1 lime
  • 2 apelsiner
  • 2 msk olivolja
  • 1 knivsudd malt stjärnanis
  • 50 g hårdost
  • 75 g grönkål
  • 1 dl hasselnötter
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Skiva SALMA i tunna skivor och lägg de på ett serveringsfat enligt bilden.
  2. Blanda olivolja, stjärnanis och saften från 1 lime och 1 apelsin. Smaka av med salt och peppar. Fördela blandningen över SALMA skivorna.
  3. Grov haka och rosta hasselnötterna i en panna.
  4. Dela upp osten i små bitar och skär apelsinen i skivor.
  5. Strimla grönkålen och stek den i en stekpanna med lite olivolja.
  6. Anrätta hasselnötter, ost, apelsin och kål på fatet.