Cashew- och limebakad lax av Suzanne Ribbing
Jag samlar på rätter som är löjligt snabba och enkla men smakar och ser imponerande ut. / Suzanne Ribbing, Chefredaktör ELLE Mat & Vin suzanne.ellematovin.se



Ingredienser:
- 1 SALMA
- 1/2-1 dl cashewnötter (grovhackade)
- 1/3 dl sweet chilisås
- 1/2 lime, rivet skal
- 2 dl couscous
- 1/2 lime, saft + rivet skal
- 1/2 röd chilifrukt
- 2–3 msk olivolja
- salt och peppar
- 1/2 mango ( går även med fryst)
- 1 dl rucola
- 1/2 dl hackad koriander
- Sås:
- 1 dl turkisk yoghurt (10 %)
- 1 tsk honung
- salt och peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Lägg cashewnötterna i en skål. Tillsätt sweet chilisås och rivet limeskal av en 1/2 lime. Blanda alltsammans tills det klibbar ihop.
- Lägg laxfilén i en ugnssäker form och fördela cashewröran jämnt över hela. Sätt in i ugnen och baka ca 20 min. Koka under tiden couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna.
- Riv skalet på 1/2 lime och pressa ur saften i en skål eller bunke. Hacka chilin fint och tillsätt den tillsammans med olivoljan. Blanda och smaka av med salt och peppar.
- Dela mangon i små bitar och lägg i skålen. Tillsätt rucola och hackad koriander. Blanda till sist ner den avsvalnade couscousen.
- Blanda ingredienserna till såsen och servera tillsammans med laxen och couscousen.
Tips
Passar utmärkt till en lyxig matlåda eller god vardagsmiddag!