Curry-SALMA i tortilla

2016-05-09salma8071_ro-700x639

Ingredienser för 4 port:

  • 600g SALMA
  • 1 msk stekolja
  • 3-4 tsk currypulver
  • 1 lime
  • 2 – 3 mango
  • 1 påse sallad

Gör så här:

  1. Skär Salmalaxen på längden i 1,5 cm tjocka strimlor.
  2. Krydda laxlängderna med curry.
  3. Stek laxen i en stekpanna med lite olja, ca 1 min på var sida.
  4. När laxen är färdigstekt, häll över limesaften.
  5. Sätt ugnen på 200 grader och värm tortillabrödet i aluminiumfolie, ca 5 min.
  6. Fyll de varma tortillabröden med Salmalax, mango och sallad.
  7. Servera gärna med mangochutney.

Tips

Servera gärna rätten med avokadoröra.