Fräsch och hälsosam laxburgare

salmaburger

Ingredienser för 4 port

  • 600 g SALMA
  • olja till stekning (raps eller solros)
  • 8 skivor vattenmelon
  • 1st buffelmozzarella
  • 2 st tomater
  • 1st rödlök
  • lite basilika
  • Vinägrett
  • 2 msk Balsamvinäger
  • 6 msk Extra Virgin olivolja
  • tärna rödlöken fint

Gör så här:

  1. Skär SALMA i 4 bitar och stek i varm stekpanna i olja på ena sidan tills 1/3 av biten ändrat färg. Vänd den därefter och stek tills 1/3 av biten ändrat färg även på andra sidan.
  2. Skär tomaterna, mozzarellan och rödlöken i skivor. Skär av ändarna på rödlöken och tärna fint. Blanda med balsamvinäger och olivolja till vinägretten. Vänd tomaterna, vatten- melonen och lökringarna i vinägretten.
  3. Arrangera allt i ett torn med vatten- melon överst och underst. Avsluta med att hälla lite vinägrett över och dekorera med basilikablad.