Frisk pasta med citron, parmesan och timjan

pasta-1170

Detta behöver du till 4 portioner:

  • Ca. 400 g SALMA
  • 400 g pasta
  • 50 g riven parmesan
  • 1 dl grädde
  • 1 citron
  • 1 dl pastavatten
  • 1 pkt sockerärtor
  • 1 kruka timjan
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Koka upp grädde. Dra kastrullen åt sidan. Tillsätt riven parmesan, rivet citronskal från ½ citron, 3 msk citronsaft och 1 dl av pastavattnet. Rör om och smaka av med salt och peppar.
  3. Koka sockerärtorna i ca. 1 min eller stek de lätt i stekpannan med lite olja.
  4. Skär SALMA® i tärningar och stek de lätt i panne i ca. 2 min.
  5. Servera allt i en djup tallrik och avsluta med att strö över färsk timjan.

Tips

Byt ut sockerärtorna med broccoli eller med andra grönsaker du har i kylskåpet.