Gravad SALMA® till jul med asiatiska smaker

Prova en ny och spännande twist! Gravad lax till jul med smaker från Asien. Serveras med gurka skuren på längden och koriandermajonnäs.

Gravad lax

Detta behöver du till 4 portioner:

  • 500 g SALMA® lax
  • 1 dl socker
  • ½ dl salt
  • 2 msk grovmalen vitpeppar
  • 2 msk finriven ingefära
  • 2 lime
  • ½ gurka
  • Koriandermajonnäs:
  • ½ kruka färsk koriander
  • 1 ½ dl majonnäs
  • Salt och peppar

Så här gör du:

  1. Dela en SALMA® lax på mitten. Blanda samman socker, salt och vitpeppar. Ha i riven ingefära och rivet limeskal i blandningen. Gnid in laxen med blandningen och lägg i en plastpåse. Pressa över saften av limen i påsen och knyt igen den tätt. Lägg fisken i kylskåp i 1-3 dygn. Vänd fisken i påsen 4-5 gånger under tiden. Ju längre tid i kylskåpet desto mer gravad smak.
  2. Efter gravningsprocessen skrapa av kryddorna från laxen och skär den i tunna skivor
  3. Skär gurka på längden med en osthyvel eller en mandolin.
  4. Finhacka koriander och blanda den med majonnäsen. Evt. kan du mixa med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera gravad SALMA® lax med färsk lime, gurkskivor och koriandermajonnäs

Tips

Tack vare att SALMA® har sin unika färskhet kan den också snabbgravas ett par timmar före servering.