Grillad SALMA® lax i tortillabröd med mynta- och ruccolapesto

Grillade portionsbitar av SALMA lax serverat i små tortillabröd med mynta och  ruccolapesto, gurka, kiwi, hjärtsallad och smulad fetaost.

Salma_oppskrift_laksewrap

Det här behöver du till 4 portioner:

  • Ca. 600-700 g SALMA lax
  • Tortillabröd
  • 4 kiwi
  • 1 gurka
  • 1 lime
  • 1 hjärtsallad
  • 1 paket fetaost
  • Salt och peppar
  • Mynta- och ruccolapesto
  • 1 kruka mynta
  • 65 gram ruccola
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • Saften från 1 citron

Så här gör du:

  1. Finhacka mynta, ruccola och vitlök. Lägg allt i en bunke och tillsätt olivolja, citronsaft och blanda. Smaka av med salt och peppar. Förvara kallt tills servering.
  2. Skala kiwi och skär den i mindre bitar. Använd en osthyvel eller mandolin till att skiva gurkan tunt. Lägg kiwin och gurkan i en skål och pressa över limesaft.
  3. Skölj salladen och lägg den i en skål, smula fetaosten över salladen och tillsätt lite olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Dela fisken i portionsbitar. Grilla laxen ca 2-3 min per sida. Värm tortillabröden på indirekt värme på grillen.
  5. Servera varma tortillabröd med kiwi, gurka, sallad och fetaost. Toppa med grillad SALMA lax och pesto. Njut av sommarens godaste smaker.