Grillad SALMA med fänkål och lime rubb

grillet.salma1

Detta behöver du till 4 portioner:

  • 1 SALMA hel loin
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • Skal från 2 lime
  • 1 tsk hel svartpeppar
  • 1 knippe sparris
  • 1 paket haloumi
  • 250 g broccolini eller 1 broccoli
  • 1 dl aioli eller majonnäs
  • 2 msk limesaft

Gör så här:

  1. Gnid in laxen i olivolja.
  2. Mortala fänkålsfrön, limeskal och svartpeppar grovt. Gnid sedan in blandningen på laxens ovansida. Grilla fisken hel i grillpanna, ca. 3-4 min på vardera sida. Vänd den försiktigt med en stekspade.
  3. Skiva haloumi och dela upp broccoli på längden i stora skivor. Önskar du att använda broccolini så kan du behålla dom hela.
  4. Stek osten på hög värme med lite olja i ca. 1 min på vardera sida. Håll den varm i folie. Stek eller grilla broccoli och sparris i ca. 5 min.
  5. Blanda samman aioli eller majonnäs med limesaft.

Tips

Servera gärna med ett gott bröd.