Grillad SALMA med kryddig coleslaw

Lika god som enkel att göra är den här SALMA-rätten som får en extra skjuts av den peppriga fänkålen.

grillad salma

Ingredienser för 4 port

  • Grillad-SALMA
  • En hel SALMA-loin
  • 2 msk olivolja
  • salt & peppar
  • Coleslaw
  • 2 fänkålsstånd
  • 1 klyfta vitkål
  • 1/2 tsk salt
  • 2dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk Santa Maria Wasabi & Sesam
  • salt & peppar
  • Färskpotatis
  • 600g färskpotatis
  • 2 msk salt
  • 50g smör
  • 1 knippe dill (spara de finaste till garnering)

Gör så här:

Grillad-SALMA

  1. Pensla laxen med olja, salt och peppra. Vänd den hastigt på grillen så den får lite färg på ytan. Låt den svalna och skär upp i skivor.

Coleslaw

  1. Strimla kålen så tunt du kan och lägg i ett durkslag. Strö lite salt över och låt den stå några minuter. Krama sedan ur vätskan med handen. Rör ihop majonnäs, gräddfil, wasabi & sesam kryddan i en skål och vänd ned grönsakerna. Smaka av med Salt och peppar.

Färskpotatis

  1. Koka potatisen med salt, smör och dill så får du en förförisk god färskpotatis till laxen.

Tips

Färsk lime är gott att servera till.