Grillad SALMA Provencale

Färgsprakande, smakrik och enkel att göra är den här härliga hösträtten på SALMA och grönsaker. Byt ut potatisen mot blomkål om du vill undvika kolhydrater.

SALMA HÖST0197

Ingredienser för 4 port

  • 600 g SALMA
  • 8 små potatisar
  • 1 gul lök
  • 8 vitlöksklyftor
  • 1/2 ask cocktailtomater
  • 1 knippe persilja
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk Zeta Crema di Balsamico
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Borsta potatisen, skala och klyfta löken.
  2. Lägg grönsakerna i en ugnfast form. Rosta i ugnen i 20 minuter. Tillsätt vitlöken efter fem minuter.
  3. Dela tomaterna och lägg dem ovanpå grönsakerna de sista fem minuterna.
  4. Skär laxen i fyra bitar. Vänd den i olivolja och krydda med salt och svartpeppar.
  5. Grilla laxen i grillpanna i 30 sekunder på varje sida. Den bör ha en rå kärna inuti för bästa smak.
  6. Lägg upp grönsaker och lax på tallrikar, strö grovhackad persilja över. Rippla över lite olivolja och crema di balsamico.