Grillad SALMA Provencale
Färgsprakande, smakrik och enkel att göra är den här härliga hösträtten på SALMA och grönsaker. Byt ut potatisen mot blomkål om du vill undvika kolhydrater.

Ingredienser för 4 port
- 600 g SALMA
- 8 små potatisar
- 1 gul lök
- 8 vitlöksklyftor
- 1/2 ask cocktailtomater
- 1 knippe persilja
- 4 msk olivolja
- 2 msk Zeta Crema di Balsamico
- salt
- svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Borsta potatisen, skala och klyfta löken.
- Lägg grönsakerna i en ugnfast form. Rosta i ugnen i 20 minuter. Tillsätt vitlöken efter fem minuter.
- Dela tomaterna och lägg dem ovanpå grönsakerna de sista fem minuterna.
- Skär laxen i fyra bitar. Vänd den i olivolja och krydda med salt och svartpeppar.
- Grilla laxen i grillpanna i 30 sekunder på varje sida. Den bör ha en rå kärna inuti för bästa smak.
- Lägg upp grönsaker och lax på tallrikar, strö grovhackad persilja över. Rippla över lite olivolja och crema di balsamico.