Grillade SALMA-Spett
med mango-och tomatsalsa och bakade citroner

Ingredienser för 4 port
- SALMA-spett
- En hel SALMA-loin
- 2 msk olivolja
- salt och peppat
- 2 citroner
- Mango- och tomat salsa
- 1 stor mogen mango
- 250g körsbärstomater ( gärna gula)
- 1/2 kruka färsk basilika
- 1 liten rödlök
- 1 vitlöksklyfta
- 4 msk olivolja
- 1 lime
- 1 1/2 msk Santa Maria kryddkvarn Chili Explosion
Gör så här:
SALMA-spett
- skär laxen i mindre bitar ( ca 3x 3 cm) och trä upp på spett. Pensla eller gnid in laxen med olja, salt och peppar.
- Dela citroner på mitten och lägg dem med snittytan ned mot grillen. Grilla dem tills dem fått fin färg.
- Vänd laxspetten hastigt på grillen och servera direkt med var sin halva citron och salsa.
Mango- och tomatsalsa
- Skala och kärna ur mangon, skär i små tärninga. Dela tomaterna i fyra klyftor och hacka ned basilikan, rödlöken och vitlöken så fin du kan. Blanda allt med olja,saften från limefrukten och kryddorna.
Tips
Servera gärna med kokta glasnudlar till.