Grillade SALMA-Spett

med mango-och tomatsalsa och bakade citroner

Salmaspett

Ingredienser för 4 port

  • SALMA-spett
  • En hel SALMA-loin
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppat
  • 2 citroner
  • Mango- och tomat salsa
  • 1 stor mogen mango
  • 250g körsbärstomater ( gärna gula)
  • 1/2 kruka färsk basilika
  • 1 liten rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 msk olivolja
  • 1 lime
  • 1 1/2 msk Santa Maria kryddkvarn Chili Explosion

Gör så här:

SALMA-spett

  1. skär laxen i mindre bitar ( ca 3x 3 cm) och trä upp på spett. Pensla eller gnid in laxen med olja, salt och peppar.
  2. Dela citroner på mitten och lägg dem med snittytan ned mot grillen. Grilla dem tills dem fått fin färg.
  3. Vänd laxspetten hastigt på grillen och servera direkt med var sin halva citron och salsa.

Mango- och tomatsalsa

  1. Skala och kärna ur mangon, skär i små tärninga. Dela tomaterna i fyra klyftor och hacka ned basilikan, rödlöken och vitlöken så fin du kan. Blanda allt med olja,saften från limefrukten och kryddorna.

Tips

Servera gärna med kokta glasnudlar till.