Kryddig SALMA på caesarsallad

Klassisk caesarsallad är alltid lika uppskattat och superenkelt att göra.

Ceasar Sallad med Salma

Ingredienser för 10 port

  • Sallad
  • 1 hel SALMA-loin
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk Santa Maria Seafood & Fish
  • 2 Huvud Romansallad
  • 100g Hyvlad parmesan
  • Caesardressing
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 3 sardellfiléer
  • 1 äggula
  • 1 dl riven parmensan
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk mjölk
  • 1 tsk Santa Maria Black Tellicherry Black Peppar
  • Krutonger
  • 1 baguette
  • 50g smör
  • salt

Gör så här:

Sallad

  1. Pensla eller gnid in laxen med olja och kryddor runt om. Halstra den hastigt i torr stekpanna eller på grillen så att den får ordentligt med färg men fortfarande en rå kärna i mitten. Låt den svalna . Skär salladen och låt den ligga i iskallt vatten en stund. Häll av den och torka på hushållspapper.

Caesardressing

  1. Mixa vitlök och sardellerfileèr med äggula,pamensanost, citronjuice och senap. Tillsätt en tunn stråle olja samtidigt som du fortsätter mixa, tillsätt möjlken då tjockar dressingen vilket är bra när den skall blandas med salladen. Smaka av med salt & Pepper.

Krutonger

  1. Värm ugnen till 220 grader. Skär baguetten i så tunna skivor du kan och fördela dem över en bakplåtsklädd ugsnplåt. Smält smöret och pensla brödskivorna med det salt salta lätt. Rosta krutongern i ugn till de blir gyllenbruna. Ta ut och låt dem svalna.

Servering

  1. Skär salladen i grova bitar och vänd ned den i dressingen , fördela i glas eller på ett fat. Skär laxen i centimetertjocka skivor och fördela över salladen. Toppa med krutonger och lite nymald svartpeppar.

Tips

Lika fin att servera i portionsglas som på ett stort fat.