Laxtartar med parmesan, kapris och potatischips

Utmärkta portionsbitar av laxtartar som passar till förrätt och som tilltugg.

relatert-16

Ingredienser för 4 port

  • 280 g SALMA
  • 120 g rödlök
  • 35 g kapris (små)
  • 1 1⁄2 msk gräslök
  • 4 tsk riven parmesan
  • 1 msk dijonsenap
  • 6 msk god olivolja
  • Hemlagade potatischips, eller Lantchips

Gör så här:

  1. Skär SALMA i små tärningar på ca. 1⁄2 x 1⁄2 cm.
  2. Hacka rödlök och gräs- lök fint.
  3. Precis före servering blandas alla ingredienser utom potatischipsen. Smaka av med salt och peppar och någradroppar citron
  4. Forma tartaren som en fyrkant eller cylinder och toppa det hela med ett par potatischips. Servera gärna en fräsch sallad till.

Mer inspiration