Lätt stekt SALMA lax med couscoussallad

Detta behöver du till 4 portioner:

  • 300 g SALMA lax
  • 2 dl soja
  • 1 dl couscous
  • 2 mogna tomater
  • 1 avokado
  • 1 rödlök
  • 1/2 knippe dill
  • 1/2 tsk rivet citronskal
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1/4 tsk peppar
  • Lite olivolja
  • Chilisås:
  • 1 bägare (3 dl) Crème Fraiche
  • 2-3 msk sweet chilisås
  • Saften från 1 lime

Gör så här:

Grillad/stekt SALMA lax

  1. Marinera fisken i soja, ca 30 min.
  2. Tillsätt lite olja i en varm stekpanna och låt fisken få en stekyta på var sida. Skiva fisken när den svalnat.

Couscoussallad:

  1. Laga couscous enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Skär tomater i mindre bitar och rödlök i skivor. Hacka dill.
  3. Blanda couscous med tomatbitarna, rödlöken, dillen och citronskal. Tillsätt lite olja och smaka av med salt och peppar.
  4. Dela avokado i skivor.
  5. Blanda Crème Fraiche, chilisås och saften från 1 lime. Servera såsen till salladen.
  6. Lägg couscoussalladen på ett fat, toppa den med avokadoskivorna och SALMA. Avsluta med att strö över hackad dill.