Lax bowl med mango- och ingefärasås

salma_bowl

Detta behöver du till 4 portioner:

  • Ca. 600 g SALMA® lax
  • 4 dl kokt quinoa eller ris
  • 1 gurka
  • 1 påse sockerärtor
  • 4 morötter
  • 1 apelsin
  • 1 romansalladshuvud
  • Färsk koriander
  • Mango- och ingefärasås
  • 1 förpackning mangopuré
  • 1 msk finriven ingefära

Så här gör du:

  1. Skär SALMA® lax i små tärningar och lägg i en skål. Pressa lite limesaft över laxen om du vill. Ställ svalt.
  2. Koka quinoa efter anvisning på förpackningen.
  3. Skär gurka och sockerärtor på längden, och romansalladen i strimlor.
  4. Riv morötter och lägg i en skål. Pressa apelsinsaft och ev. lite finrivet apelsinskal över morötterna.
  5. Blanda mangopuré och riven ingefära i en skål. Smaksätt med lite chiliflakes eller sriracha om du vill ha den lite stark.

Tips

BYT GÄRNA UT MORÖTTER MED RIVEN BLOMKÅL, BROKOLLI ELLER BETOR.