Stekt lax med squash spaghetti och mangochutney

pannestekt_salma_squashspagetti

Detta behöver du till 4 portioner:

  • Ca. 600 g SALMA® lax
  • 2 squash
  • 1 dl mangochutney
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 handfull färsk koriander
  • Korianderpesto:
  • 1 dl cashewnötter eller jordnötter
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk citron eller limesaft
  • 1 kruka färsk koriander
  • Salt och peppar

Så här gör du:

  1. Använd en grönsaksstrimlare och gör långa tunna squashsstrimlor. Alt. Hyvla squashen med en osthyvel och skär därefter skivorna i tunna strimlor. Lägg på ett fuktat bakplåtspapper
  2. Gör korianderpesto genom att blanda alla ingredienser grovt med en stavmixer.
  3. Dela upp laxen i fyra portionsbitar. Värm en stekpanna med lite olja eller smör och stek fisken på medeltemperatur i ca. 3–4 min på varje sida.
  4. Squashremsorna kan användas råa eller ångas lätt. Placera grönsaksremsorna i ett durkslag eller sil över en kruka med kokande vatten. Sätt på locket och låt squashen ånga i 2-3 minuter.
  5. Blanda squashen med det mesta av peston. Server resten vid sidan av. Servera med färsk koriander, rostade sesamfrön och lite mangochutney.

Tips

BYT GÄRNA UT SQUASHSPAGETTIN MOT VALFRI SPAGETTI.