Saftig burgare med karamelliserad lök och blåmögelost

Simen Vatne känd från Masterchef Norge 2020 har lagat recept med SALMA burgare som kommer att imponera på gästerna!

«Riktigt god mat behöver inte vara svårt!»

https://www.salmalax.se/content/uploads/sites/2/2021/03/Profilbilde_salma-simen-vatne_v2-144x144.jpg
Lakseburger_blåmuggost

Tips

Om du är osäker på blåmögelostsmaken så prova en mildare variant.

Detta behöver du till 4 portioner:

  • 4 st SALMA burgare
  • 4 st brioche burgerbröd
  • 1 burk gräddfil 3 dl
  • 600 g potatis
  • 50 g smör
  • 1 kruka krispig sallad
  • 1 st blåmögelost
  • 1 st citron
  • 100 g socker
  • 3 st gula lökar

Så här gör du:

  1. Skär löken i strimlor lägg den i en stekpanna med lite smör och socker. Karamellisera löken på medelstark värme till den är gyllenbrun. Om löken är på väg att brännas så kan du tillsätta lite vatten.
  2. Som tillbehör kan du göra potatis i valfri form jag har gjort ugnsbakade potatisstrimlor. Skala och skär potatisen i strimlor på ca 1x1 cm. Sätt ugnen på 200 grader ta fram en bakplåt med bakplåtspapper med lite solrosolja på. Lägg potatisen på bakplåten och stänk lite olja och strö salt över. Stek i ugnen till de får en gyllene färg, det tar ca 15-20 minuter.
  3. Laga en enkel gräddfilsdressing genom att blanda gräddfil med lite citronsaft, krydda med lite salt och nymald peppar.
  4. Stek burgarna på bägge sidor i 2 minuter, lägg dem på en bakplåt och lägg på en skiva med blåmögelost ovanpå. Sätt burgarna i ugnen på 100 grader i ett par minuter tills att osten har smält lätt. Servera burgarna som du önskar.