Laxburgare med tzaziki och hemmalagat hamburgarbröd

Jan Henrik Hovland och Stian Mørtsell är två anställda på Bremnes Seashore på Bømlo. Här tipsar de om sitt favoritrecept med SALMA BRG.

BRG-med-tzaziki-

Detta behöver du till ca 10 bröd:

  • 1 kg vetemjöl
  • 3 msk socker
  • 1 pkt jäst
  • 3 msk smör
  • 2 tsk salt
  • 1 burk soltorkade tomater
  • 5 dl ljummet vatten

Gör så här:

  1. Blanda mjöl, jäst, socker, salt och soltorkade tomater. Tillsätt vatten (37 grader) och smält smör.
  2. Låt degen jäsa till dubbel storlek (ca 60 minuter).
  3. Fördela degen till mindre bollar och tryck ut de med handflatan så de blir platta. Jäs bröden i ytterligare 30-45 minuter.
  4. Pensla bröden med ljummet vatten och strö över sesamfrön.
  5. Baka bröden i 225 grader i 10-12 minuter. Baktiden kan variera beronde på hur stora bröd du gjort samt på din ugns egenskaper.
  6. Servera burgaren med rödlök, ruccola, tzatsikidressing och hemmalagat hamburgarbröd.

Tips

Krydda SALMA BRG med citronpeppar, havssalt och sesamfrön inför grillningen.