Carpaccio av lax med dill, parmesan och körvel

Laxcarpaccio är perfekt förrätt att servera till festsäsongen eller till middagsgästerna i helgen.

Laxcarpaccio

Detta behöver du till 4 portioner:

  • Ca. 300 g SALMA® lax
  • 3 msk god olivolja
  • Saft från en 1/2 citron
  • Salt och peppar
  • 1 näve färsk körvel
  • 2 selleristjälkar
  • 50 g parmesan
  • 1 näve saltade potatischips
  • 1 näve färsk dill
  • 1 dl grekisk yoghurt eller annan tjock yoghurt

Så här gör du:

  1. Skär SALMA® lax i tunna skivor och lägg på ett stort fat.
  2. Ha över citronsaft och olivolja. Låt det stå och dra en stund. Strö därefter över lite salt och peppar efter smak.
  3. Finhacka selleristjälkarna och strö över tillsammans med färsk körvel. Hyvla grovt lite parmesan över.
  4. Blanda samman yoghurt, dill och salt. Servera med lite salta potatischips för utsökt crunch!