Laxrullar

Krispiga laxrullar med sweetchilisås, perfekta som förrätt eller snacks!

Lakseruller-700x1050

Ingredienser för 4 port:

  • SALMA halv loin, ger ca 9 st.
  • Fryst smördeg, en skiva ger 3 bitar
  • 1 påse babyspenat
  • Färsk dragon eller dill
  • Smör
  • Citron
  • Salt
  • 1 ägg
  • Sesamfrön
  • Sweetchilisås

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft) och ta ut smördegsskivorna så det börjar tina.
  2. Skär laxen på längden i 3 delar och lägg strimlorna i frysen, ca 10-15 minuter så laxen blir riktigt kall (ett bra trix för att undvika att laxen blir överstekt i ugnen).
  3. När smördegen är halvtinad och börjar mjukna kan du kavla ut den till dubbel storlek. Lägg sedan på spenat, dragon och lite smör. Placera laxen över och avsluta med en nypa salt. Rulla ihop smördegen och dela sedan rullen i 3 lika stora bitar.