Laxtartar med pepparot och chips

Laxtartar är enkelt att laga och passar utmärkt både som förrätt eller som en smårätt till ett påskbord. Pepparoten tillför lite hetta och citronen gör rätten frisk. Servera tartaren med krispiga potatischips.
Vill du imponera lite extra på gästerna kan du dekorera tartaren med ett vaktelägg.

tartar

Detta behöver du till 4 portioner:

  • Ca. 400 g SALMA® lax back loin
  • ½ msk senap
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk riven pepparrot (eller pepperrot på tub)
  • 2 msk citronsaft
  • Ca. 2 msk finhackad gräslök
  • 1 näve potatischips, lättsaltade
  • Salt och peppar
  • Salt och peppar
  • Alternativt:
  • 4-8 vaktelägg

Gör så här:

  1. Skär SALMA® i små tärningar. Lägg tärningarna i en skål tillsammans med senap, olivolja, pepparrot och citronsaft. Tillsätt finhackad gräslök. Blanda och smaka av med salt och peppar.
  2. Dela blandingen i 4 lika stora delar. Använd en metallring eller skär av botten och toppen på en 0,5 liter plastflaska. Plastringen bör vara ca 5-7 cm hög för att kunna forma tartaren. Använd ringen och fyll den med tartaren, lyft sedan försiktigt bort ringen.
  3. Kok vaktelägg ca. 2 min.
  4. Toppa tartaren med vaktelägg, chips och färsk gräslök.