Maki

Sushi med SALMA

8-1_Maki_sushi

Ingredienser för 4 port

  • 800 g färdigkokt sushiris
  • 1/2 dl risvinäger
  • 3 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 pkt nori (gjort av sjögräs)
  • 200 g SALMA
  • stark chilisås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 salladslök
  • 1 avokado
  • 1 gurka
  • 1 mango
  • 4 msk rostad sesam
  • rullmatta

Gör så här:

  1. Börja med att koka risetenligt anvisningarna.Medan riset kokar skär du SALMA-laxen på längden i 2 cm tjocka skivor.Skär gurka och mango på längden i ca 1 cm tjocka skivor, samt avokado i tunna klyftor.
  2. Blanda risvinäger, salt och socker i en skål.Rör tills allt har lösts upp.Häll lite vätska över riset, lite i taget, och vänd försiktigt.Riset ska vara klibbigt men inte vått.
  3. Vi rekommenderar att du har en liten skål med kallt vatten till hands för den händelse riset klibbar fast i händerna eller kniven.Doppa då händer eller kniv i vattnet.
  4. Täck bambumattan med plastfolie.Lägg ett noriark på rullmattan och lägg på riset.Riset ska läggas i ett ca 7 mm tjockt lager på noriarket.Lämna 2 cm fritt utrymme i ena änden av noriarket.Här använder vi slutligen lite krossade riskorn för att klistra igen makirullen.
  5. Lägg SALMA-laxen, avokado, gurka och rostad sesam på riset.Rulla ihop noriarket till en fast rulle.Ta bort bambumattan.Se till att skarven sitter på undersidan och skär rullen i 8 bitar.

Tips

Servera makibitarna med sojasås, wasabi och ingefära.

Tips

Maki kan fyllas med det mesta, endast smaken och fantasin sätter gränser!