Panerad lax i wrap eller steam buns

Garanterat en favorit hos barnen!

panert_salma_wrap_2

Detta behöver du till 4 portioner:

  • Ca. 600 g SALMA® lax
  • 2 dl panko ströbröd
  • 2 ägg
  • Neutral olja till stekning
  • Tillbehör:
  • 1 romansalladshuvud
  • 1 mango
  • 4 vårlök
  • ½ gurka
  • 1 grönt äpple
  • 1 avokado
  • 1 näve sockerärtor
  • 1 lime
  • 1 paket små tortillabröd eller 4-8 steam buns
  • Chilisås:
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk sriracha

Så här gör du:

  1. Skär grönsakerna i tunna strimlor.
  2. Lägg ägg och panko i två olika skålar. Dela laxen i lite tjockare remsor. Börja med att vända fisken i de vispade äggen och därefter i panko ströbröd.
  3. Lägg bitarna i en stekpanna med olja och stek tills paneringen blir gyllenfärgad.
  4. Blanda gräddfil och sriracha sås, - eller servera var för sig.
  5. Värm tortillabröden eller ånga steam bullarna som anvisat på förpackningen. Toppa med färsk koriander och limesaft till serveringen!